نوآوری،خلاقیت وایده

innovation(نوآوری)
creativity(خلاقیت)
idea(ایده)

کلیه حقوق مادی ومعنوی برای نامiciمحفوظ میباشد.

۲ مطلب در ارديبهشت ۱۳۹۵ ثبت شده است

خلاقیت وایده پردازی

خلاقیت و ایده‌پردازی مهم‌ترین و اساسی‌ترین قابلیت و توانایی انسان و بنیادی‌ترین عامل ایجاد ارزش است که در همه‌ی ابعاد و جوانب زندگی وی نقش کاملاً حیاتی ایفا می‌نماید. موضوع خلاقیت و ایده‌پردازی روز به روز اهمیت بیشتری یافته و همواره به آن توجه فزاینده‌ای می‌شود تا بتوان از این ایده‌ها در جهت رفع نیازهای بشر استفاده نمود.


در همین خصوص مقام معظم رهبری می‌فرمایند: "ایده‌ی کار علمی در ذهن نخبه شکل می‌گیرد، بعد تبدیل می‌شود به علم، بعد تبدیل می‌شود به فن‌آوری، بعد تبدیل می‌شود به صنعت، بعد می‌آید توی بازار مصرف، بازخورد آن در بازار مصرف، باز تولید ایده می‌کند. این چرخه همین‌طور استمرار پیدا می‌کند. همکاری دولت و دستگاه‌های صنعتی و دستگاه‌های مدیریتی و دستگاه‌های دانشگاهی در این امر ضروری است." (بیانات در دیدار نخبگان جوان 14/7/1389)
در فرآیند ایده‌پردازی، شناسایی، سهولت دسترسی و برقراری تعامل و ارتباط موثر با ایده‌پردازان امری بسیار مهم و حیاتی است و ضروری است مکانیزم مشخصی جهت جمع‌آوری، بررسی، انتخاب و اجریی نمودن ایده‌ها ایجاد گردد و تحقیقات صنعتی سپاه، در راستای استفاده از ظرفیت‌های ملی در حل مسائل تحقیقاتی، موضوع ایده‌پردازی را در دستور کار قرار داده است.
با توجه به اینکه دانشگاه‌های سپاه من جمله دانشگاه جامع امام حسین (ع) حلقه ارتباط علمی و دانشگاهی سپاه با مراکز علمی و دانشگاهی کشور محسوب می‌گردند و از سویی دانشگاه جامع امام حسین (ع) یک دانشگاه سازمانی در جهت پشتیبانی از ماموریت‌های رده‌های سپاه می‌باشد و همچنین با توجه به ماهیت و ماموریت سازمانی، این دانشگاه، بستری مناسب در جهت ایجاد چنین ساز و کاری می‌باشد.

محورهای پذیرش ایده:

در حال حاضر، کلیه ایده‌هایی که در حوزه دفاعی (فنی مهندسی، علوم پایه و طب با محوریت دفاعی) مطرح می‌شوند، مورد بررسی قرار می‌گیرند. اما ایده‌پرداز می‌بایست ایده‌هایی را در سامانه ثبت نماید که دارای تمامی شرایط زیر باشد:

  1. در راستای رفع نیاز دفاعی باشد.
  2. تاکنون در ایران انجام نشده باشد.                                       
  3. قابلیت اجراء داشته باشد.

سه شرط فوق شرط لازم برای ورود به فرآیند ایده‌پروری است و اگر ایده‌هایی هر سه شرط فوق را دارا بود آنگاه تعدادی متخصص و کارشناس مربوط به ایده جهت داوری آن تعیین می‌گردد. جهت تسریع در فرآیند تصویب ایده، به ایده‌پردازان توصیه می‌گردد که هنگام پر نمودن فرم ثبت ایده، اطلاعات مربوطه را با دقت و کامل پر نمایند (بخصوص اطلاعاتی که بیانگر وضعیت ایده در سه شرط فوق باشد.) همچنین ضروری است علاوه بر اطلاعات مربوط به ایده، اطلاعات مربوط به تیم صاحب ایده نیز در سامانه با دقت تکمیل شوند (سوابق کاری، سوابق تحصیلی، سوابق پژوهشی)
پس از آنکه متخصصان مربوطه، نتیجه داوری ایده فوق را ارسال کردند، نظر داوران در شورای ایده‌پروری مورد بررسی قرار می‌گیرد. و در صورتی که داوران نظر مثبت داشتند، ایده مورد پذیرش قرار می‌گیرد (جهت طی کردن فرآیند تبیین ایده).

برای عضویت درسامانه وثبت ایده اینجاکلیک کنید.

۳ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۹ ارديبهشت ۹۵ ، ۱۳:۰۰

قانون   the art of change 

گاهی اوقات میتوان جاومکان یک چیزراباجای چیزدیگرکه شباهتی به آن داردپرکرد.به عبارت دیگربرای هرچیز،بایدکاربردهای متفاوت رادرنظرگرفت.

تمرینی موثربرای پرورش خلاقیت

the art of change

the art of change

the art of change

the art of change

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۳ ارديبهشت ۹۵ ، ۱۷:۳۸